Lakásfelújítás – Építőipari generálkivitelezés felmérése – kalkulációja

🙂

A felmérés DÍJMENTES! A költség-vázlat, az első konzultáció, a szóbeli szakvélemény is DÍJMENTES… 

Az első költségvázlatig díjmentesek vagyunk. Itt talál letölthető példát:

Az azt követő munka már nem lehet díjmentes. 20 ezer Ft (egy munkás napi bére). Ez a későbbiekben beleszámít a költségvetésbe.

Egy átlagos, teljes felújítás alapos költségvetésének elkészítése általában egy-két napos munka.

Ahogy komolyodik a feladat egyre pontosabbak a számok, egyre több részlet kerül az Excelbe. Nem ritka, hogy munka közben változnak az igények, ezért a számok is változnak. Az egységárak, általában a szerződésnek megfelelően, maradnak az első kalkulációk szerint. Alapvetően a négyféle kalkuláció kíséri végig a munkát.
1. az előkalkulációk
2. az aláíró, az a fix pont
3. az elszámolók, hetente követik az eseményeket, terveket, változásokat
4. a záró, végelszámoló

A számítást számítógép végzi. Még így is fordult már elő, hogy nem stimmelt, mert kimaradt valami, vagy az egyik fő méret (pl. magasság) hibás volt. Tehát nem a számításban volt a hiba…

A fő méreteket és az összegzéseket érdemes ellenőrizni! Az ellenőrzés komoly dolog …

3 dimenziós .pdf az AdobeReader olvassa

3 dimenziós .pdf formátumot használunk a méret ellenőrzéshez. Nagyon fontos: megnyitás AdobeReader-ben. Ha nem azzal nyitja meg, csak üres lapot lát. Töltse le a saját gépére, és onnan nyissa meg.

(Előfordulhat, ahogy megnyomja a letöltés gombot, egy régi Adobe Reader jön be, és üres oldal látszik. Ahogy mozgatja az egeret, láthatóvá válik egy lefele mutató nyilacska, a letöltés jele, arra kattintva tudja letölteni.)

Ha már nem a neten, hanem az Ön gépén van a pdf file, csak arra kell ügyelnie, ahogy rákattint, az Adobe program olvassa be. Ha megnyitja a Readert, és beolvassa a megnyitással, biztosan ott nyílik meg. Ha ez sikerült, az utolsó akadály, hogy a Readerben engedélyezni kell a 3d tartalmakat, hogy rendesen megjeleníthesse azokat. Általában felajánlja, ha mégsem, a beállításokban kell kipipálni: 3d tartalmak engedélyezése lehetőséget.

Az Excelt gyakorlatilag Önöknek kell  sok tekintetben pontosítani. Egy egy órás felmérő beszélgetés  után nem tudom pontosan hány konnektor, hány csap lesz. Sokszor még Önök sem tudják ekkor… Tehát kérem tisztelettel a tőlem kapott táblázatot  e szerint kezelni, a számokat pontosítani!

lakásfelújítás mérőkép

MérőKépek

lasfelújítások (3)

A mellékelt mérőképeken a sárgával jelölt részhez tartozó adatok a bal felső sarokban olvashatók. Ilyeneket már a vázlathoz is kap.